Home » De afgelopen jaren » berichtjes van voorgaande jaren

2006

Februari 2006

Op zaterdag 4 februari 2006 was het zover. De eerste bijeenkomst van de Red Diamonds was een feit.Aanwezig waren Countess Joke, Lady Ingrid en Lady Wavering.  Het was allemaal nog wat onwennig, maar wel heel gezellig.
De frequentie van de bijeenkomsten hebben we (voorlopig) gesteld op 1 x per maand, telkens op de tweede zaterdag van de maand.In het gesprek kwamen ondermeer aan de orde wat de activiteiten zouden kunnen zijn van de Red Diamonds.
We hebben op het lijstje o.a. staan: stadswandelingen, te beginnen in Almelo natuurlijk; bezoek aan een orchideeënkwekerij; workshop hoeden maken (idee van een ander chapter overgenomen); contacten met andere chapters. En natuurlijk wat er verder zoal op ons pad komt. We staan overal voor open.

 

Maart 2006

Vandaag hadden we een tweede bijeenkomst van de Red Diamonds. Er waren veel belangstellenden bij deze keer. Een viertal dames uit Holten en een vijftal dames uit Almelo. De Holtense dames gaan nu overwegen om in Holten een chapter op te richten. Als ik daar meer van weet zal ik het uiteraard zo snel mogelijk melden. Van de Almelose dames zijn er drie maar direct lid geworden van de Red Diamonds, twee denken er nog over na.
Om wat publiciteit te geven aan de Rode Hoeden in het algemeen en de Red Diamonds in het bijzonder had ik de internetjournalist van de Gele Raaf uitgenodigd. Zojuist heb ik nog even op die site gekeken, maar er is nog geen item over ons geplaatst. Wellicht morgen.
We hebben, vanwege de vele dames die kwamen voor kennismaken, vanmiddag meegdaan bij het Almelo’s Uurtje. een soort high Tea op z’n Almelo’s. Dan weet je ook weer waarom je eigenlijk niet te krappe kleding moet aantrekken. Het was heerlijk.
We hebben heel veel met elkaar zitten "kletsen" met name over de Rode Hoeden. Er zijn ook nu weer foto’s gemaakt.
 
 
 

April 2006

Verjaardagsfeestje Deventer Diva’s

De Deventer Diva’s waren aangenaam verrast dat wij op hun feestje kwamen. Lady Meta had voor een Almeloosche Kruidenbitter gezorgd als verjaarscadeau, dus dat kon niet meer stuk. We werden heel hartelijk onthaald met koffie en gebak. De Diva’s hadden niet stil gezeten en hun kookkunsten benut en een tafel vol lekkere dingen gemaakt. Er werd gestept (ja,ja, op grote RODE steps), gedanst en gepraat. De oudste Diva had een heel mooi gedicht gemaakt en heeft dit voorgedragen. We hebben ook als queens nog het een en ander uitgewisseld, ook niet onbelangrijk.
Lady Meta en ik hebben het erg gezellig gehad. Op de terugweg, die een stuk sneller ging dan de heenweg, hebben we al wat zitten brainstormen over de activiteiten die wij als Red Diamonds kunnen ondernemen. We hebben vooral bedacht dat het heel leuk is om meerdere chapters te ontmoeten. Daar gaan we dan maar eens aan werken.
 
 

Demonstratie advocaat maken

Wat laat, maar dan toch nog een kort verslagje van onze eerste " openbaar optreden". Op zaterdag 8 april zijn we na de thee in het theaterhotel met z’n allen naar het Wevershuisje gewandeld. Het was onze "coming out" zou je kunnen zeggen. De reacties die we van het winkelend publiek kregen op ons verschijnen waren erg leuk. Ook de jongeren vonden dat we er wel gaaf uitzagen.
Bij het Wevershuisje aangekomen hebben we een demonstratie advocaat maken bijgewoond. De "boerin"van de Boderie stond al stevig te roeren in de schaal. Normaal gaat dat machinaal, want het is geen doen om een grote hoeveelheid zelf te roeren. Je houdt geen armen meer over. Het geheel gaat volgens de methode van au bain marie. En warme advocaat is erg lekker. Wil je wat meer weten over de Boderie kijk dan op de volgende website: http://www.deboderie.nl/index.htm
Na nog een rondleiding in het Wevershuisje zijn we weer richting Theaterhotel gelopen om daar nog een na-borrel te nuttigen. Het waaide wel, zodat we allemaal onze hoed goed vast moesten houden.
Foto’s van deze zaterdag staan bij de fotopagina.
 
 

Mei 2006

rondleiding bibliotheek Almelo

Foto’s van deze middag staan zoals gewoonlijk bij de foto’s
 
 

Januari 2007

Nieuwjaarsreceptie gemeente Almelo

We met 4 diamonds naar de nieuwjaarsreceptie geweest van de gemeente Almelo. Nou we hebben heel wat bekijks gekregen. Veel mensen hebben geïnformeerd naar ons. Heel leuk. Misschien krijgen we nog een paar nieuwe leden, je weet het maar niet.
Officieel duurde de receptie tot 21.00 uur, maar ik was pas om 23.00 uur thuis. Zo gezellig was het.
Lay Zwanetta heeft wel drie keer een andere hoed gekregen, doordat Lady Inge er haar hoedenmaaksterservaring op los liet. Een takje uit een kerststuk (dat toch morgen wordt weggedaan) of een sjaaltje om de hoed gedrapeerd geven een hoed een heel ander gezicht.
Er liepen ook twee karikatuurtekenaars rond en lady Ingrid, lady Inge en ik zelf zijn op treffende wijze uitgetekend.
Dame Meta was er ook, maar dan als vrouw van de wethouder. Zij had gelukkig nog een rode ketting om, waardoor er nog iets van het red diamonds gevoel aanwezig was.
Al met al hebben we ons goed gepresenteerd en we hebben veel plezier gehad. En dat is toch wat we willen! Girls just wanna have fun.
 
 

Maart 2007

Middelbare Meiden

Op vrijdag 2 maart kwam de limousine ons ophalen voor een ritje naar het Kulturhus te Borne. We zijn naar de voorstelling Middelbare Meiden geweest. Deze titel past uitstekend bij de Red Hat natuurlijk. De Red Diamonds waren attent gemaakt op deze voorstelling door een ander Red Hat Chapter. Deze chapter heeft een speciaal voor de Red Hatters georganiseerde voorstelling geregeld. Helaas speelt de afstand ons parten waardoor we niet aan deze happening kunnen deelnemen. Gelukkig speelde de voorsteling ook in Borne en dat was aanzienlijk dichterbij.
Het was een zeer herkenbaar thema voor ons, we hebben erg gelachen om de spiegel die ons werd voorgehouden.
Natuurlijk kregen we voor de voorstelling en in de pauze de nodige vragen op onze "outfit".  Er werd positief gereageerd. Misschien komen er nog wel meer Red Hatters bij.
Het ritje met de limousine was natuurlijk ook een unieke ervaring. Met 8 dames in een 7 persoons auto, past nog heel goed hoor.
 
 
 

Juni 2007

Galerie Groeneveld

Op zaterdag 9 juni zijn we naar galerie en skulpturenpark Groeneveld geweest. We werden door Marie-Louise van Kersbergen hartelijk welkom geheten. Na een heerlijk kopje thee en/of koffie zijn we op ons gemak het park doorgewandeld. Het was prachtig weer. De paraplu van countess Joke kwam uitstekend van pas als parasol. Er was voor een ieder wel iets te zien wat haar aansprak. Lady Inge gaf desgewenst wat nadere uitleg.
De volgende dag, zondag 10 juni, zou er een creatieve middag zijn o.l.v. Jose van Gool. Hierbij waren cursisten en bezoekers van de galerie uitgenodigd om de verfkwast zelf eens ter hand te nemen. Het gemaakte schilderij kon tegen betaling worden meegenomen. De opberengst zal ten goede komen van de Sumchog Kersbergen stichting (voor meer informatie zie:www.sumchog-kersbergen.com). Er werd ons gevraagd of we wilden poseren. Jose was namelijk erg geinteresserd in hoeden. Wij kwamen dus eigenlijk als geroepen!
Met drie diamonds hebben we zondagmiddag geposeerd. Heel leuk was de ontmoeting met Joke van Staveren van de Limburges Red Hatters. We zullen haar zeker weer ontmoeten op de landdag in Venlo. Het poseren was erg leuk, hoewel het ons wel moeite kostte niet al te veel te bewegen.
Voor foto’s van het bezoek aan de galerie en het poseren en de resulaten zie de fotosectie.