Home » Activiteiten 2013 » oktober 2013

oktober 2013

Twentse Welle

Zaterdag 12 oktber was het weer zover  een aantal dames hebben zich weer in de bekende paars en rode kleuren gehesen om een gezellige dag tegemoet te gaan. Verzamelpunt was de meubelboulevard. Daar stonden bij aankomst al een aantal rode hoeden te wuiven in de wind.

Aanwezige dames zijn Queen Joan van Achterhoek tot Twente, Gravin Metje, Freule van Pioen tot Stokroos,Lady Jane van hier tot Nergens, Countess Ann from the Easter Lowlands, lady Elisabeth du Vin Rouge en Baronesse de Souplesse. Na een korte verwelkoming hebben de dames zich in hun vervoermiddel gehesen en ging het richting Enschede, naar de Twentse Welle. Dit museum in de wijk Roombeek bestaat dit jaar 7 jaar en had in de krant vrijkaarten voor gratis entree om het jubileum mee te vieren.  Lady Jane had de leiding deze dag en was de hele straat afgegaan voor voldoende vrijkaarten, wat ook goed gelukt is.

Aangekomen op plaats van bestemming, waren we eerst met z'n allen onder de indruk van de paddestoelen op en kleine groenstrook naast de parkeerplaats. Deze werden natuurlijk direct op foto vastgelegd.

.

Daarna verder naar de overkant waar we zoals gebruikelijk begonnen met koffie, thee, warme chocolademelk met eigen gebakken appeltaart of cheesecake. Heerlijk even weer bijgekletst.

Toen de inwendige mens verzorgd was, togen we al wapperend in de wind naar het museum. Daar kregen we een audiorecorder mee, die op verschillende plekken in het museum uitleg gaf. De uitleg kon in Twents door Herman Finkers of gewoon in Nederlands door Astrid Joosten.

We hebben heerlijk genoten van prehistorie en de vindingrijkheid van de mens. Na enige tijd slenteren ontdekten we een huiskamer( we waren inmiddels in de "moderne "tijd aangeland), waar we even konden uitrusten. Inmiddels vehalen horend van verschillende medelanders. De prsentatie was voorzien van allerlei technische snufjes, wardoor de huiskamer steeds weer veranderde met nieuwe accesoires en belichting. Het leek net echt. We hebben alle filmpjes bekeken en gingen heerlijk uitgerust naar de uitgang. Het bleek inmiddels ongelovelijk hard te regenen, dus het was maar goed dat we een binnenactiviteit hadden.

Al met al weer een geslaagde dag.